Īton Mess meringas krēms zviedru stilā

Eton mess ir klasisks angļu deserts, kurā apvienots svaigu ogu skābenums, zefīra maigums un putukrējuma atvēsinošais gaisīgums.

16 porcijas

1,5 stundas + 5 stundas saldētavā

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

Meringai
3 olas baltumi
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
0,5 tējkar. citrona sulas

Ruma un rozīņu siera kūkai
50-10 ml ruma
60 g rozīņu
3 olas dzeltenumi
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
20 g glikozes sīrupa
150 g svaigā siera
300 ml saldā krējuma

Šokolādes mērce
15 g sviesta
9 g kakao pulvera
20 g Dansukker Zeltainā sīrupa
13 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml saldā krējuma

Virskārta
300 ml saldā krējuma
1 banāns
šokolādes cepumu drupačas

Instrukcijas

Ja vēlas siera kūkai izmantot runā mērcētas rozīnes, tad tās pārlej ar rumu un atstāj sabriest.

Pagatavo meringu. Noregulē cepeškrāsni uz 125 °C.

Olas baltumu ar pusi no cukura daudzuma saputo ar elektrisko putotāju, līdz masa kļūst spīdīgi balta. Pievieno atlikušo cukuru un citrona sulu. Turpina putot, līdz putas kļūst stingras.

Meringu izsmērē uz cepampapīra loksnes un cep krāsns vidējā daļā apmēram vienu stundu. Tad cepeškrāsni izslēdz un atstāj meringu krāsnī, līdz tā atdzisusi.

Sagatavo siera kūku. Olas dzeltenumus, cukuru, glikozes sīrupu sakuļ mīkstās putās. Iecilā svaigo sieru. Saputo saldo krējumu un arī iecilā masa. Pēc vēlēšanās pievieno rumu un rozīnes.

Šokolādes mērces sastāvdaļas katliņā uzkarsē, līdz mērce sabiezējusi.

130 g meringas sadrupina. Pievieno apmēram tik pat daudz šokolādes cepumu drumstalu. Trešo daļu
drumstalu izkārto kūkas formā 26 cm diametrā. Pusi no siera kūkas maisījuma pārlej drumstalām. Pārlej arī šokolādes mērci. Visas kārtas atkārto vēlreiz. Kūku pārsedz ar pārtikas plēvi un novieto uz piecām stundām saldētavā.

Saldo krējumu saputo. Banānu gareniski sagriež četrās sloksnēs. Tieši pirms pasniegšanas kūku izņem no saldētavas, pārklāj ar putukrējumu, banānu sloksnēm, kūkas virskārtu un maliņas pārlej ar šokolādes mērci un pārkaisa ar atlikušajām drumstalām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.