Ingvera kūka

Ingvera kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

210 g miltu
0,5 tējk. sāls
0,5 tējk. cepamā pulvera
115 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
1 tējk.maltā ingvera
1 tējk. sarīvēta svaiga ingvera
1 tējk. Dansukker kanēļa cukura
Naža gals maltu melno piparu
180 g tumšā alus
0,5 tējk. sodas
225 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa
80 g augu eļļas bez smaržas (var izmantot rafinētu olīveļļu)
2-3 olas

Krēmam
400 g saldā krējuma
200 g rīvētu brūkleņu
45 g Dansukker želejas cukura "Multi"
75 g saldā krējuma
50 g Dansukker baltā smalkā cukura

 

Samaisa sausās garšvielas – tumšo Muscovado, sauso ingveru, kanēļa cukuru, piparus. Tumšajam cukura sīrupam pievieno eļļu, olas un kārtīgi samaisa. Pievieno garšvielu maisījumu, rīvētu svaigo ingveru un iesijā miltus. Masu kuļ, līdz iegūst vienmērīgu masu, līdzīgi kā plāno pankūku mīklai. Cepešpannā ieklāj cepamo papīru, lai pannas malas arī tiek nosegtas, un vienmērīgi izlej mīklu. Liek iepriekš uzkarsētā krāsnī 180°C un cep 40 minūtes. Cepšanas laikā krāsni nedrīkst atvērt. Biskvītu atdzesē, tad sagriež uz pusēm.

Krēma pagatavošana

Saputo saldo krējumu ar balto cukuru, tad pievieno rīvētas brūklenes un lēni, vienmērīgi izmaisa. Katliņā ielej 45 g saldā krējuma un pievieno želejas cukuru "Multi", maisot karsē, līdz želejas cukurs izkusis, bet nevāra. Masu pievieno brūkleņu un saldā krējuma masai, kārtīgi un vienmērīgi iemaisa. Želejas cukuru pievieno, lai putukrējuma krēms saglabātos gaisīgs un stabils, bet nesarecētu.
1/3 krēma smērē uz vienas biskvīta puses un pārklāj ar otru biskvīta pusi. Ar atlikušo krēmu apsmērē kūkas malas un virspusi. Kūku atstāj „atpūsties” uz 2-3 stundām ledusskapī. Pasniedzot dekorē ar šokolādi.

Krēma garšu papildināšanai var pievienot garšvielas pēc pašu vēlmēm.

 

Receptes autors - šefpavārs Sergejs Bikņēvičs: "Pirms likšanas krāsnī ar plāti pāris reizes uzsit pa galda virsmu, lai no mīklas izietu liekais gaiss un neveidotos burbuļi."

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker