Ievārījumu pamatrecepte – garšas variācijas

Ievārījumu pamatrecepte – garšas variācijas
(0)

Aveņu marmelāde
500 g aveņu
150 g Dansukker Marmelādes cukura
2 ēdamkar. Dansukker cukurniedru sīrupa
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
2 anīsa zvaigznītes
1 timiāna zariņš

Smilšērkšķu, ingvera un tumšā Muscovado ievārījums
225 g smilšērkšķu
2 tējkar. rīvēta svaiga ingvera
2 ēd. kar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
100 g Dansukker Ievārījuma cukura

Rabarberu, vaniļas un timuta piparu ievārījums
500 g rabarberu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura
1 vaniļas pāksts
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
100 ml ūdens
Daži timuta piparu graudi (var aizvietot ar sičuan vai rozā pipariem)

Zemeņu un kakao pērlīšu ievārījums
500 g zemeņu
180 g Dansukker Marmelādes cukura
2 ēd. kar. Dansukker Cukurniedru sīrupa
2 ēd. kar. kakao pērlīšu (var aizvietot ar 50 g sadrupinātas tumšās šokolādes)

Pikantais plūmju ievārījums
500 g plūmju bez kauliņiem
200 ml Dansukker Ievārījuma cukura
2 kanēļa standziņas
1 tējkar. drupināta kardamona
1 citrona sula un miziņa

Bumbieru un vaniļas ievārījums
500 g bumbieru (sagriezti daļās un nomizoti)
200 ml Dansukker Ievārījuma cukura
1 vaniļas pāksts
2 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura

Ogas pārlasa, noskalo, ber katlā, pievieno cukuru un garšvielas. Uzvāra un turpina vārīt 3-10 minūtes, atkarībā no ogu veida. Nosmeļ putas un pilda tīrās, sterilizētās burkās. Uzglabā vēsā vietā.