Grilēta pīles krūtiņa ar biešu biezeni, dārzeņiem un sarkanvīna mērci

4 porcijas
Grilēta pīles krūtiņa ar biešu biezeni, dārzeņiem un sarkanvīna mērci
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

600 g pīles krūtiņas
200 g biešu
20 g aveņu etiķa (var aizvietot ar sarkanvīna etiķi)
60 g Dansukker Farīna cukura
Garšvielas: sāls, pipari, timiāns pēc garšas
200 g burkānu
200 g selerijas saknes
1 daiviņa ķiploka
Garšvielas: sāls, apelsīna miziņa pēc garšas
200 g puķkāpostu
Garšvielas: sāls, kurkuma pēc garšas

Mērcei
60 g sarkanvīna
200 g novārīta dārzeņu buljona
60 g Dansukker Muscovado cukura
Garšvielas: sāls, pipari, timiāns pēc garšas
Dekorēšanai - cukurzirņi, biešu lapiņas, šūnu medus

Pīles filejas pagatavošana
Pīles fileju ierīvē ar sāli, pipariem, rozmarīnu un timiānu un atstāj iemarinēties vienu stundu. Pīli grilē uz oglēm vidēji gatavu.

Biešu aveņu biezeņa pagatavošana
Bietes novāra, pievienojot ūdenim sāli, timiānu un aveņu etiķi. Gatavas bietes sablendē, pievienojot Farīna cukuru. Masu izberž caur sietiņu.

Burkānu – seleriju biezeņa pagatavošana
Burkānus, selerijas sakni novāra, pievienojot ūdenim sāli, ķiploku un apelsīna mizu. Gatavus burkānus un seleriju sablendē un izberž caur sietu.

Puķukāpostus sadala ziedu rozetītēs. Uzvāra ūdeni, pievieno kurkumu un sāli, un blanšē ziedkāpostus, kamēr tie iegūst spilgti dzeltenu krāsu.

Mērces pagatavošana
Uzvāra dārzeņu buljonu. Krāsnī apcep garšaugus un saknes (ķiploki, sīpoli, selerija, burkāni un citi dārzeņi pēc izvēles), apceptas liek verdošā ūdenī, lēnām vāra 1 stundu, pievienojot sāli un piparus. Buljonu izkāš caur sietu.
Dārzeņu buljonam pievieno sarkanvīnu, timiānu, bet vārīšanas beigās - Muscovado cukuru.

Dekorēšanai paredzētos cukurzirņus blanšē sālsūdenī.
Pasniegšana: uz šķīvja kārto abus biezeņus, divas šķēles pīles filejas, pārlej ar sarkanvīna mērci un dekorē ar dzelteniem ziedkāpostiem, cukurzirņiem, biešu lapiņām un medus šūnu.

Receptes autors - Andris Rūmītis

Šo recepti sastādīja

Dansukker