Glazēta pīles krūtiņa ar spinātiem, dārzeņiem un kazas sieru

4 porcijas
Glazēta pīles krūtiņa ar spinātiem, dārzeņiem un kazas sieru
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

500 g spinātu
4 tomāti
1 gurķis
2 pīles krūtiņas
2 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
100 ml sojas mērces
50 g kartupeļu cietes
Sāls
½ tējk. sodas
1 ēd. kar. sezama eļļas
300 g kazas siera
2 sarkanie sīpoli
4 ēd. kar. baltvīna etiķa
3 ēd. kar. olīveļļas

 

Traukā samaisa sojas mērci ar kartupeļu cieti, sodu, sezama eļļu un sīrupu. Pīles krūtiņu sagriež šķēlēs un liek marinādē uz 1 stundu. Tad gaļu nosusina un uz karstas pannas apcep.

Sīpolus nomizo, sagriež mazos kubiņos un uz pannas apcep nelielā eļļas daudzumā. Pievieno baltvīna etiķi un turpina sautēt, līdz šķidrums samazinājies par pusi. Pievieno olīveļļu un sīrupu, izmaisa, pēc vajadzības pievieno sāli un atdzesē. Spinātus noskalo un sakapā, gurķus un tomātus nomazgā un sagriež kubiņos. Kārto traukā un pārlej ar atdzisušo mērci.


Receptes autors – Raimonds Zommers

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker