Fragilité kūka ar melleņu un aveņu mērci

10 porcijas 1,5 stundas
Fragilité kūka ar melleņu un aveņu mērci
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 125 g lazdu riekstu
  • 150 g Dansukker Farīna cukura
  • 5 olas baltumi
  • 85 g Dansukker baltā smalkā cukura

Melleņu un aveņu musam

  • 150 g melleņu
  • 150 g aveņu
  • 100 ml ūdens
  • 85 g Dansukker baltā cukura
  • 16 g kartupeļu cietes
  • 5-12 ml ūdens
  • 500 ml saldā krējuma

Dekorēšanai

  • Dansukker baltā pūdercukura
  • Svaigas ogas

Cepeškrāsni noregulē uz 150°C.

Lazdu riekstus uz pannas apgrauzdē, izber uz dvielīša, ieloka “maisiņā” un norīvē pēc iespējas vairāk miziņu. Riekstus sasmalcina ar blenderi, pakāpeniski pievienojot Farīna cukuru.

Olu baltumus saputo stingrās putās. Turpinot putošanu, pakāpeniski pievieno cukuru. Uzmanīgi iecilā arī riekstu-cukura maisījumu.

Divas trešdaļas maisījuma plānā kārtiņā izklāj uz cepampapīra 30x40 cm izmērā. Atlikumu izklāj uz citas loksnes divreiz mazākā izmērā - 20x30 cm.

Katru loksni cep krāsns vidējā daļā 15-20 minūtes, pēc tam atdzesē.

Sagatavo musu pildījumam. Ogas pārlej ar 10 ml ūdens un vāra piecas minūtes. Pievieno cukuru un vāra vēl piecas minūtes.  Kartupeļu cieti izšķīdina ēdamkarotē auksta ūdens un iemaisa vārījumā. Pavāra vēl 2-3 minūtes, tad noņem no plīts un ļauj atdzist.

Saldo krējumu saputo un iemaisa ogu kompotā.

Lielāko riekstu pamatni pārgriež uz pusēm. Vienu daļu liek uz paplātes un pārklāj ar ogu musu. Pārliek otru daļu un ar musu pārklāj arī to. Virsū liek trešo pamatnes daļu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker