800 g foreles filejas
Sāls, baltie pipari
50 ml baltvīna
120 g sparģeļu
120 g ķiršu tomātiņu
125 g salātu maisījuma - rukola, dīgsti, biešu lapiņas
Mērcei
100 g olīveļļas
1 ēd. kar. balzamiko etiķa
1 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
10 g kaperu
100 g sarkano sīpolu
1 daiva citrona
Svaigo foreles fileju pārkaisa ar sāli, baltajiem pipariem un nedaudz baltvīna. Cep cepeškrāsnī 170°C aptuveni 6-8 minūtes.
Uzkarsē eļļu, pievieno smalki sagrieztus sīpolus, kaperus, balzamiko etiķi, kā arī cukura sīrupu, un mērce ir gatava.
Tad visu kārto uz šķīvja kopā ar salātlapām, sparģeļiem, ķiršu tomātiem un eļļas mērcītes lāsītēm.
Receptes autore - Aija Garbāne
Šo recepti sastādīja