Dzērveņu un rupjmaizes semifredo ar ceptu ananasu mērci

1 litrs
Dzērveņu un rupjmaizes semifredo ar ceptu ananasu mērci
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

7 olu dzeltenumi
150 ml Dansukker Niedru sīrupa
500 ml saputota saldā krējuma
100 ml sablenderētu dzērveņu
4 ēd. kar. rupjmaizes rīvmaizes
1 tējk. Dansukker kanēļa cukura

Mērcei
1 vidējs ananass
6 ēd. kar. Dansukker cukurbiešu cukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura
sula no 1 laima
2 ēd. kar. sakapātu piparmētru

Semifredo pagatavošana
Olu dzeltenumus puto, tievā strūkliņā pievienojot verdošo cukura sīrupu. Puto, līdz masa atdziest. Masā iecilā saputoto saldo krējumu, dzērvenes, rupjmaizes rīvmaizi un kanēļa cukuru. Liek saldētavā, līdz sastingst.

Mērces pagatavošana
Ananasam nogriež kātus, ietin folijā un liek cepties krāsnī 200ºC. Cep, līdz mīksts.
Izņem, atdzesē un notīra. Mīkstumu sablenderē un izberž caur sietu. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru, laima sulu un sakapātas piparmētras.

Liek zupas šķīvjos un pasniedz ar semifredo.

Receptes autors - Lauris Aleksejevs
 

Šo recepti sastādīja

Dansukker