Sastāvdaļas
7 olu dzeltenumi
150 ml Dansukker Niedru sīrupa
500 ml saputota saldā krējuma
100 ml sablenderētu dzērveņu
4 ēd. kar. rupjmaizes rīvmaizes
1 tējk. Dansukker kanēļa cukura
Mērcei
1 vidējs ananass
6 ēd. kar. Dansukker cukurbiešu cukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura
sula no 1 laima
2 ēd. kar. sakapātu piparmētru
Instrukcijas
Semifredo pagatavošana
Olu dzeltenumus puto, tievā strūkliņā pievienojot verdošo cukura sīrupu. Puto, līdz masa atdziest. Masā iecilā saputoto saldo krējumu, dzērvenes, rupjmaizes rīvmaizi un kanēļa cukuru. Liek saldētavā, līdz sastingst.
Mērces pagatavošana
Ananasam nogriež kātus, ietin folijā un liek cepties krāsnī 200ºC. Cep, līdz mīksts.
Izņem, atdzesē un notīra. Mīkstumu sablenderē un izberž caur sietu. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru, laima sulu un sakapātas piparmētras.
Liek zupas šķīvjos un pasniedz ar semifredo.
Receptes autors - Lauris Aleksejevs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.