Cukurcepumi

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

220 g sviesta istabas temperatūrā
300 g Dansukker baltā cukura
2 olas
375 g miltu
šķipsna sāls
2 tējkarotes cepamā pulvera

1 ēdamkarote kanēļa
50 g cukura

Instrukcijas

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno olas un turpina maisīt, līdz masa kļūst viendabīga. Iesijā miltus kopā ar sāli un cepamo pulveri. Visu samaisa, un liek mīklu atdzesēt uz 30 minūtēm ledusskapī.
Mazā bļodiņā sajauc 50 g cukuru ar kanēli. Gatavo mīklu sadala 16–20 vienādās daļās un saviļā bumbiņās. Katru bumbiņu izvirpina kanēļa maisījumā un liek uz cepamās pannas, obligāti ieturot vismaz 5 cm distanci. Ar glāzi vai kādu citu plakanu priekšmetu mīklas bumbiņas saplacina, līdz tās ir 1 cm biezas.
Cep krāsnī 10–12 minūtes.

Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.