Cukini un pekanriekstu mafini - Receptes

Cukini un pekanriekstu mafini

Cukini un pekanriekstu mafini
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

2 olas
1 tējk. sodas
Šķipsna sāls
1/4 tējk. cepamā pulvera
1,5 glāzes miltu
100 g sviesta
1 vidēji liels cukini
1 glāze Dansukker niedru cukura "Demerara"
150 g pekanriekstu

 

Olas ar mikseri sajauc ar cukuru. Tad pievieno kausētu sviestu. Liek klāt sarīvētu svaigu cukini. To pirms tam kārtīgi nomazgā, jo rīvē ar visu mizu, lai redzams zaļums mafinos. Nelielu daļu atstāj nepievienotu – to pašās beigās uzliek dekoram. Liek klāt miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli. Kad viss iemaisīts, liek klāt sadauzītus vai nedaudz smalkāk sagrieztus pekanriekstus. Var lietot arī valriekstus, ja tie labāk tīk. Visu ar mīlestību iemaisa.
Izmazgā silikona mafinu formas. Ja to nav, var lietot arī papīra veidnes. Piepilda trauciņu divas trešdaļas, lai mafiniem ir, kur celties, un dekorē ar iepriekš pataupīto cukini. Liek iesildītā krāsniņā 200°C un pēcāk samazina uz 180°C.
Pēc 20 minūtēm virtuvē parādās kārdinoša smarža un nepārvarama vēlme likvidēt visu, kas atrodams mafinformās. Fantastiski, mitri mafini.

Receptes autore - Inese Rozentāle

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;