Crème Brûlée

6 porcijas
Crème Brûlée
Vērtējums: (4gab.)

Sastāvdaļas

  • 6 olu dzeltenumi
  • 90 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
  • 500 ml saldā krējuma
  • 100 ml piena
  • 1 vaniļas pāksts
  • Dansukker nerafinētais cukurniedru cukurs (karamelizēšanai)

Olu dzeltenumus un cukuru saputo. Saldo krējumu un pienu lej mazā katliņā. Vaniļas pāksti atver, izkasa sēklas un pievieno šķidrumam. Uzvāra. Nepārtraukti, aktīvi maisot, karsto krēma masu tievā strūkliņā lej olu dzeltenumos.
Masu sadala porciju trauciņos. Tos kārto uz dziļas plāts. Plāti piepilda ar ūdeni tā, lai tas līdz pusei apņemtu trauciņus.
Karsē cepeškrāsnī 125 °C temperatūrā 40-50 minūtes, līdz maisījums ir sarecējis. Trauciņu viegli pakratot, krēmam trauciņa vidū ir mazliet jāvibrē.
Krēmu atdzesē ledusskapī, vēlams, līdz nākamajai dienai.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kristālisko nerafinēto brūno cukuru un ar gāzes degli vai pāris minūtes cepeškrāsnī 250 °C apbrūnina.

Šo recepti sastādīja

Dansukker