Citrusaugļu sīrupā noturēti kēksiņi - Receptes

Citrusaugļu sīrupā noturēti kēksiņi

Citrusaugļu sīrupā noturēti kēksiņi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Kēksiņiem
100 g miltu
1 ēd. kar. Dansukker niedru cukura "Demerara"
Šķipsniņa jūras sāls
1 tējk. cepamā pulvera
2 olas
50 g sviesta (istabas temperatūrā)

Sīrupam
500 ml ūdens
250 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura
1 apelsīna sula + 1/2 apelsīna miziņa
1/2 laima sula + miziņa
1/2 greipfrūta miziņa

 

Miltus sajauc ar cukuru, jūras sāli un cepamo pulveri, izmantojot mikseri ar mīklas uzgali. Pa vienai pievieno olas. Tad pievieno sviestu un kuļ, līdz sviesta pilnībā izmaisījies un mīkla vijīga. Mīklu pilda ietaukotās kēksiņu formās (vai citās pēc izvēles) līdz pusei un cep līdz 200°C uzkarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes. Atdzesē.

Tikmēr pagatavo sīrupu, katliņā liekot visas sīrupam nepieciešamās sastāvdaļas un uz nelielas uguns vārot 5 minūtes.

Kēksiņus, cieši vienu pie otra, liek 1 l stikla traukā ar vāku, pārlej sīrupu, aizvāko un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī (ne ilgāk kā 3-4 dienas).

Receptes autore - Zane Užule

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;