Sastāvdaļas
Kēksiņiem
100 g miltu
1 ēd. kar. Dansukker niedru cukura "Demerara"
Šķipsniņa jūras sāls
1 tējk. cepamā pulvera
2 olas
50 g sviesta (istabas temperatūrā)
Sīrupam
500 ml ūdens
250 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura
1 apelsīna sula + 1/2 apelsīna miziņa
1/2 laima sula + miziņa
1/2 greipfrūta miziņa
Instrukcijas
Miltus sajauc ar cukuru, jūras sāli un cepamo pulveri, izmantojot mikseri ar mīklas uzgali. Pa vienai pievieno olas. Tad pievieno sviestu un kuļ, līdz sviesta pilnībā izmaisījies un mīkla vijīga. Mīklu pilda ietaukotās kēksiņu formās (vai citās pēc izvēles) līdz pusei un cep līdz 200°C uzkarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes. Atdzesē.
Tikmēr pagatavo sīrupu, katliņā liekot visas sīrupam nepieciešamās sastāvdaļas un uz nelielas uguns vārot 5 minūtes.
Kēksiņus, cieši vienu pie otra, liek 1 l stikla traukā ar vāku, pārlej sīrupu, aizvāko un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī (ne ilgāk kā 3-4 dienas).
Receptes autore - Zane Užule
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.