Citrusaugļu marmelāde ar viskiju

Citrusaugļu marmelāde ar viskiju
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

5 apelsīni
1 citrons
1 greipfrūts (ja liels, tad pietiek ar pusi)
5 laimi
400 ml ūdens
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura
75 ml viskija (pēc izvēles)

Augļus rūpīgi nomazgā, pārgriež tos uz pusēm un izspiež sulu. Atlikušās augļu daļas kopā ar mizu sagriež smalkos gabaliņos ar nazi vai virtuves kombainu.

Ieliek sulu, ūdeni un augļus katliņā un, uzliekot vāku, vāra 10 minūtes. Pievieno Ievārījuma cukuru un, pastāvīgi apmaisot, vāra vēl 5 minūtes. Noņem katliņu no uguns un vēlreiz pamatīgi apmaisa marmelādi. Ja vēlas, pievieno viskiju, apmaisa.

Marmelādi ielej karstās, tīrās burkās un aizvāko tās. Uzglabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker