Citronzāles un ananasu Panna Cotta ar pistāciju cepumu drumstalām

Citronzāles un ananasu Panna Cotta ar pistāciju cepumu drumstalām
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

800 ml saldā krējuma
330 g Dansukker Želejas cukura
200 g citronzāles un ananasu biezeņa
1 vaniļas pāksts (vai 1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura)

Pistāciju cepumiem
100 g izlobītu pistācijas riekstu
80 g lazdu riekstu
2 olas baltumi
180 g Dansukker baltā cukura
110 g miltu

Pistāciju cepumi
Olbaltumus saputo ar balto cukuru, līdz masa kļūst stingra. Dzirnaviņās rupji samaļ lazdu riekstus un pistācijas. Riekstiem pievieno saputoto olbaltumu un miltus, samaisa un uzsmērē uz cepampapīra. Cep cepeškrāsns vidū 180°C aptuveni 10 minūtes. Sadrupina. Cepumu masu caur dekorēšanas tūtiņu var arī izspiest stienīšos.

Panna Cotta
Vienā katliņā ielej saldo krējumu, pievieno vaniļas un želejas cukuru. Otrajā ieber balto cukuru un pievieno citronzāles un ananasu biezeni (var izmantot jebkuru citu koncentrētu ogu sulu vai biezeni). Uzvāra. Sajauc visu kopā, vēlreiz uzvāra. Karstu lej trauciņos un atstāj uz 15 - 30 minūtēm, lai sastingst.
Desertu pārkaisa ar cepumu drumstalām. Pasniedz kopā ar ogām.

Receptes autors - Jānis Kairis
 

Šo recepti sastādīja

Dansukker