Citronu un šampanieša sorbets ar ogām

5 porcijas
Citronu un  šampanieša sorbets ar ogām
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

250 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
200 g ūdens
3 citroni
200 g šampanieša
150 g svaigu ogu (zemenes, avenes, kazenes, mellenes u.c.)
5 olas

 

Sīrupu sajauc ar ūdeni un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Noņem no plīts, pievieno šampanieti, viena citrona miziņu un trīs citronu sulu, un atstāj atdzist.

Ogas sasmalcina blenderī un pēc tam izberž caur sietu. Pievieno cukura sīrupu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un saputo stingrās putās. Putas iecilā ogu masā.

Ogu masu liek saldētavā uz 3 stundām, ik pēc stundas apmaisot. Pasniedzot dekorē ar svaigām ogām.

 

Receptes autors - Jevgēņijs Ponomarjovs

 

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker