Sastāvdaļas
250 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
200 g ūdens
3 citroni
200 g šampanieša
150 g svaigu ogu (zemenes, avenes, kazenes, mellenes u.c.)
5 olas
Instrukcijas
Sīrupu sajauc ar ūdeni un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Noņem no plīts, pievieno šampanieti, viena citrona miziņu un trīs citronu sulu, un atstāj atdzist.
Ogas sasmalcina blenderī un pēc tam izberž caur sietu. Pievieno cukura sīrupu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un saputo stingrās putās. Putas iecilā ogu masā.
Ogu masu liek saldētavā uz 3 stundām, ik pēc stundas apmaisot. Pasniedzot dekorē ar svaigām ogām.
Receptes autors - Jevgēņijs Ponomarjovs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.