250 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
200 g ūdens
3 citroni
200 g šampanieša
150 g svaigu ogu (zemenes, avenes, kazenes, mellenes u.c.)
5 olas
Sīrupu sajauc ar ūdeni un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Noņem no plīts, pievieno šampanieti, viena citrona miziņu un trīs citronu sulu, un atstāj atdzist.
Ogas sasmalcina blenderī un pēc tam izberž caur sietu. Pievieno cukura sīrupu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un saputo stingrās putās. Putas iecilā ogu masā.
Ogu masu liek saldētavā uz 3 stundām, ik pēc stundas apmaisot. Pasniedzot dekorē ar svaigām ogām.
Receptes autors - Jevgēņijs Ponomarjovs
Šo recepti sastādīja