Citronu parfē uz kraukšķīgas pamatnes, pasniegts ar citronu mērci

5 porcijas 1 stunda + 6 stundas saldētavā
Citronu parfē uz kraukšķīgas pamatnes, pasniegts ar citronu mērci
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Saldējumam

    • 3 olu dzeltenumi
    • 140 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
    • 200 ml saldā krējuma
    • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
    • 1 citrona sula

    Mandeļu un auzu pārslu kraukšķiem

    • 45 g mandeļu
    • 75 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
    • 100 g sviesta
    • 30 g auzu pārslu
    • 1,5 ēdamk. kviešu miltu
    • 2 ēdamk. saldā krējuma
    • 2 ēdamkar. Dansukker Dzidrā sīrupa
    • 1 šķipsniņa sāls

    Citrona mērcei

    • 50 g sviesta
    • 85 g Dansukker baltā cukura
    • 2 tējkar. Dansukker Dzidrā sīrupa
    • 1 citrona sula
    • 100 ml saldā krējuma

    Dekorēšanai

    • Citronu krēms

    Cepeškrāsni noregulē uz 200°C.

    Olu baltumus ar muskovado cukuru sakuļ vieglās putās. Saputo putukrējumu, pievieno vaniļas cukuru un citrona sulu. Putukrējumu iecilā olbaltuma putās.
    Masu sadala silikona formiņās un uz 6 stundām novieto saldētavā.

    Pagatavo mandeļu un auzu pārslu kraukšķus. Mandeles sadrupina un kopā ar pārējām sastāvdaļām liek katlā ar biezu pamatni. Nepārtraukti maisot, uzkarsē. Karstu maisījumu izklāj uz cepampapīra un cep 5-8 minūtes, līdz kraukšķi ir zeltaini brūni. Atdzesē un salauž gabalos.

    Visas citronu mērces sastāvdaļas liek katlā ar biezu pamatni un uzvāra. Pa laikam apmaisot, turpina vārīt apmēram 5 minūtes. Atdzesē.

    Kraukšķa gabalu liek uz šķīvja. Virsū kārto citrona saldējumu, kas izņemts no formas. Pārlej ar citronu mērci. Pārkaisa ar smalkām kraukšķu drupačām un papildina ar citronu krēmu.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker