Citronu muss ar sālīto kraukšķu dekoru

Citronu muss ar sālīto kraukšķu dekoru

6 glāzes 1,5 stundas
Citronu muss ar sālīto kraukšķu dekoru
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 3 želatīna loksnes
  • 3 olas dzeltenumi
  • 85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
  • 1 citrona miziņa
  • 300 ml putukrējuma

Sālītie kraukšķi

  • 15 g kokosriekstu skaidiņu
  • 60 g kviešu miltu
  • 35 g auzu pārslas
  • 50 g Dansukker Farīna cukura
  • 1,5 g sāls
  • 50 g sviesta istabas temperatūrā

Virskārtai

  • citrona miziņa

Želatīna loksnes iemērc aukstā ūdenī uz 5 minūtēm.

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru mīkstās putās.

Citrona sulu katliņā uzkarsē, pievieno izmirkušās želatīna sloksnes un izkausē tās uz lēnas uguns. Nepārtraukti maisot, citrona maisījumu tievā strūkliņā iekuļ olu putās. Pievieno citrona miziņu.

Saldo krējumu saputo un iecilā olu maisījumā. Masu sapilda sešās glāzēs un atstāj ledusskapī sastingt vienu stundu.

Cepeškrāsni noregulē uz 160 °C. Pagatavo sāļos kraukšķus - visas sastāvdaļas bļodā ar rokām sastrādā.  Kraukšķus ar pirkstiem sadrupina uz cepampapīru izklātas plats. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Atdzesē.

Pirms pasniegšanas musu izņem no ledusskapja, pārkaisa ar kraukšķiem un svaigi rīvētu citrona miziņu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;