Citrona-siera kūka ar bazilika peso

10-12 šķēles 50 minūtes
Citrona-siera kūka ar bazilika peso
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Pamatnei

    • 30 g sviesta
    • 10 trauslu cepumu
    • 1 tējkar. malta kardamona

    Siera pildījumam

    • 3 olu dzeltenumi
    • 140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
    • 1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
    • 200 g svaigā siera
    • 300 ml saldā krējuma
    • Miziņa un sula no viena citrona

    Saldajam pesto

    • 30 g bazilika
    • 10 g lapu pētersīļu
    • 30 g grauzdētu ciedru riekstu
    • 45 g olīveļļas
    • 2 ēdamkar. Dansukker Dzidrā sīrupa

    Sviestu izkausē un virtuves kombainā samaisa ar drupinātiem cepumiem un kardamonu. Drupačas izklāj un sapresē 22 cm platā kūkas formā.

    Olu dzeltenumus saputo ar brūno un vaniļas cukuru. Pievieno svaigo sieru un puto, līdz masa viendabīga.

    Saldo krējumu atsevišķā bļodā uzputo un iemaisa siera maisījumā. Pievieno arī citrona miziņu un izspiesto sulu.

    Siera maisījumu pārlej pamatnei un noliek saldētavā uz vismaz 4 stundām.

    Pesto sastāvdaļas sastrādā vijīgā masa. Siera kūku izņem no saldētavas 10 minūtes pirms pasniegšanas un pārklāj ar pesto. Dekorē ar grauzdētiem riekstiņiem un bazilika lapiņām.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker