Cigāri

Cigāri

Cigāri
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

150 g auzu pārslu
75 g sviesta
3 ēd. kar. Dansukker Farīna cukura
10 cepumu „Digestive” (var aizstāt ar „Selgu” vai auzu pārslu cepumiem)
100 g mandeļu
150 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
75 g nesālīta sviesta
2 ēd. kar. punša

Garnējumam
200 g tumšās šokolādes

Ietīšanai
zelta papīrs vai cits grezns papīrs

Cepešpannā izkausē sviestu un Farīna cukuru. Apgrauzdē auzu pārslas. Ieliek mandeles virtuves kombainā un maļ, līdz tās smalki samaltas. Pievieno pārējās sastāvdaļas un maļ, līdz veidojas viendabīga masa. Uzliek mīklu uz maizes dēļa, kas apkaisīts ar pūdercukuru, un veido iegarenas formas „cigārus” (garums apm. 10 cm, 2-3 cm diametrā) ar koniskiem galiem. Ieliek ledusskapī. Izkausē šokolādi tvaika peldē un iemērc „cigārus” šokolādē. Ļauj šokolādei sacietēt, noliekot „cigārus” uz restītēm.

Izgriež strēmeles no grezna papīra un ietin tajos „cigārus”. Uzglabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;