Cieta glazūra piparkūkām, piparkūku mājiņām un citiem izstrādājumiem

20 minūtes
Cieta glazūra piparkūkām, piparkūku mājiņām un citiem izstrādājumiem
Vērtējums: ( 68 gab.)

Sastāvdaļas

  • 400 ml Dansukker pūdercukura. Var izmantot pūdercukuru ar šokolādes garšu
  • 1 olas baltums
  • 2 pilieni etiķa vai citrona sulas

Olu baltumu puto, līdz sāk veidoties putas. Pakāpeniski turpinot putošanu, pievieno pūdercukuru, pēc tam pievieno etiķi vai citrona sulu. Glazūra jāputo, līdz tā iegūst viendabīgu krējuma konsistences masu un veido reljefu rakstu.

Olas baltumam jābūt ļoti svaigam. Olas baltumam jābūt labi atdalītam no dzeltenuma, jo vismazākais dzeltenuma piejaukums kavē olbaltuma masas uzputošanos. Lai glazūra ātrāk un labāk uzputotos, olu baltumus vēlams atdzesēt. Lai baltums saputotos labāk, putošanu ieteicams veikt traukā ar apaļu dibenu.

Uzputoto glazūru ielej masu plastmasas maisiņā, nosien, nogriež galiņu un izspiež vēlamo rakstu uz piparkūkām vai tortēm.

Glazūru var iekrāsot ar dabiskām sulām, piemēram, upeņu, burkānu, biešu. Jo koncentrētāku sulu pievieno, jo izteiktāka krāsa tiek iegūta. Koši baltu glazūru iegūst, pūdercukuru sajaucot ar pienu. Glazūras iekrāsošanai var izmantot arī pārtikas krāsvielas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker