Cepumu kalendārs

Apmēram 50 gab. 2 stundas
Cepumu kalendārs
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 300 g kviešu miltu
  • 85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
  • 1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
  • 200 g auksta sviesta
  • 1 olas dzeltenums

Miltus, cukuru, vaniļas cukuru un sviestu sastrādā ar virtuves kombainu vai uz paliktņa. Pievieno olas dzeltenumu. Uzmanīgi! Mīklu nevajag pārmīcīt par daudz – tikai tik, cik nepieciešams, lai turētos kopā. Liek ledusskapī uz 1 stundu. Cepeškrāsni noregulē uz 200°C.

Mīklu izrullē apmēram 2 mm biezā kārtā. Izgriež apaļus cepumiņus. Pagatavo balto glazūru un ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi. Kad cepumi izcepušies un atdzisuši, uz aplīšiem ar balto glazūru raksta skaitļus no 1 līdz 24 vai arī vispirms vienmērīgi noglazē un tad ar raksta ciparus ar tumšo šokolādi.

Glazūrai
1 olas baltums
2 ml etiķa
240 g Dansukker baltā pūdercukura

Glazūras sastāvdaļas ar elektrisko putotāju sakuļ vienā masā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker