Cepti āboli ar vaniļas mērci

Cepti āboli ar vaniļas mērci
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 4 lieli, cieti āboli
  • 4 ēdamkarotes skāba krējuma
  • 2 ēdamkarotes Dansukker Kanēļcukura
  • 4 tējkarotes Dansukker baltā cukura

Mērcei

  • 500 ml saldā krējuma
  • 4 olu dzeltenumi
  • 75 g Dansukker baltā cukura
  • 1 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura

Āboliem nogriež “vāciņu” un ar mazu karoti izgrebj serdi. Krējumu samaisa ar cukuru un lej ābolu viducī. Cep cepeškrāsnī 150 °C temperatūrā 35 minūtes.

Saldo krējumu uzvāra. Olu dzeltenumus saputo ar balto un vaniļas cukuru. Karsto krējumu tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, lej olu dzeltenumos. Karsē ūdens peldē, līdz mērce sabiezējusi līdz skāba krējuma konsistencei.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons