Cepšanas formā pagatavota ogu kūka

25–30 gabaliņi
Cepšanas formā pagatavota ogu kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

500 g kviešu miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura
150 g Dansukker smalkā niedru cukura
100 g sviesta vai margarīna istabas temperatūrā
3 olas

Siera krēms
400 g Filadelfijas siera
250 g putukrējuma
100 g Dansukker smalkā cukura
1 litrs attīrītu ogu

Garnējums
svaigas ogas
Dansukker pūdercukurs

Nelielā, apmēram 25 x 35 cm, cepšanas formā ieklājiet cepampapīru. Sajauciet traukā kviešu miltus ar cepamo pulveri, vaniļas un niedru cukuru. Pievienojiet taukvielas un olas un maisiet, kamēr izveidojas mīkla. Ielieciet mīklu plastmasas maisiņā un ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm. Izklājiet mīklu uz cepampapīra. Cepiet cepeškrāsns vidū 175 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.

Tikmēr sagatavojiet sieru. Saputojiet putukrējumu ar smalko cukuru stingrās putās un iemaisiet siera maisījumā.

Izņemiet no cepeškrāsns kūkas pamatni un uzklājiet siera krēmu. Uzberiet virsū ogas. Turpiniet cept cepeškrāsnī vēl 25 minūtes. Ļaujiet atdzist. Sagrieziet kūku gabaliņos. Pirms pasniegšanas apkaisiet ar pūdercukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker