Burkānu kūka ar vaniļas saldējumu, olbaltuma cepumiem, halvu un smiltsērkšķu marmelādi

4 personām
Burkānu kūka ar vaniļas saldējumu, olbaltuma cepumiem, halvu un smiltsērkšķu marmelādi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

200 g miltu
3 olas
200 g Dansukker cukurbiešu cukura
200 g eļļas
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura
1 tējk. sodas
600 g sarīvētu burkānu
2 ēd. kar. Dansukker kanēļa cukura

300 g maskarpones siera
100 g sviesta
200 g Dansukker pūdercukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura

400 g saldā krējuma
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura
200 g Dansukker cukurbiešu cukura

100 g ogu
3 plāksnes želatīna
20 g Dansukker cukurbiešu cukura
20 g ūdens

50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
50 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
1 tējk. sodas
100 g ceptu zemesriekstu
20 g Dansukker pūdercukura (panēšanai)

1 ola
70 g Dansukker pūdercukura

 

Burkānu kēkss
Bļodā samaisa miltus, olas, cukuru, eļļu, vaniļas cukuru, sodu, burkānus, kanēļa cukuru, līdz veidojas viendabīga masa. Lej formā un cep cepeškrāsnī 180°C apmēram 20 minūtes, atdzesē un pārgriež uz pusēm.

Pildījums
Maskarpones sierā iemaisa sviestu, pūdercukuru un vaniļas cukuru, kārtīgi samaisa un smērē starp burkāna kēksu kārtām, uzliek slogu un ļauj savilkties 4 stundas.

Vaniļas saldējums
Saldo krējumu uzvāra kopā ar vaniļas cukuru un balto cukuru, atdzesē un lej saldējuma mašīnā, sasaldē un pasniedz.

Ogu želeja
Ogām pievieno ūdeni, cukuru un vāra, līdz cukurs izkusis, izkāš un pievieno briedinātu, izkausētu želatīnu, pilda caurulītēs un ļauj sastingt. Ar gaisa palīdzību (izmantojot konditorejas šprici) izspiež no caurulītēm, pasniedz.

Zemesriekstu halva
Katlā vāra Dzidro sīrupu un cukuru līdz viendabīgai masai. Iegūtajam sīrupam pievieno sodu un sablenderētus zemesriekstus, samaisa un ļauj atdzist. Veido formu, panē pūdercukurā un pasniedz.

Olbaltuma cepumi
Olas baltumu saputo ar pūdercukuru stingrās putās (cukuru pievienojot pakāpeniski), klāj apmēram 4 mm biezā kārtā uz silikona plāksnes un cep 90°C 1 stundu, atdzesē un pasniedz.

Receptes autors - Raimonds Zommers

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker