Burkānu kūka ar mandelēm

Burkānu kūka ar mandelēm
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

300 g burkānu
300 g mandeļu
4 ēd. kar. kartupeļu miltu
7-8 olas
100 g Dansukker kanēļa cukura
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
Rīvēta citrona miziņa
Sula no 1 citrona

Rotājumam:
40 g Dansukker pūdercukura
150 g marcipāna burkānu

 

Burkānus notīra un sīki sarīvē. Mandeles ar visām mizām sasmalcina un sajauc ar kartupeļu miltiem. Olas saputo ar cukuru un kanēļa cukuru, pievieno rīvētos burkānus, sasmalcinātās mandeles, citronu sulu, rīvētas citrona miziņas. Mīklu lej uz plāts un cep cepeškrāsnī 15-20 minūtes 180°C. Kūku atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Dekorē ar marcipāna burkāniņiem un pūdercukuru.

Receptes autors - Dairis Ogriņš

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker