Burkānu džems ar apelsīniem

Burkānu džems ar apelsīniem
Vērtējums: (0 gab.)

Sastāvdaļas

1 kg burkānu
2 apelsīni
500 g Dansukker Ievārījuma cukura
1 tējk. kanēļa
5 smaržīgie pipari
1 tējk. svaigi rīvēta ingvera
200 ml ūdens

 


Burkānus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves, pielej ūdeni un vāra zem vāka uz mazas uguns apmēram 20 minūšu, līdz burkāni kļūst mīksti. Tad sablenderē un turpina vārīt zem vāka uz mazas uguns.
Tikmēr apelsīniem norīvē miziņu un izņem mīkstumu, izņem kauliņus un, cik iespējams, arī baltās plēvītes. Uz smalkās rīves sarīvē ingveru. Apelsīnus un ingveru liek klāt burkāniem, vāra 10 minūtes, tad vēlreiz sablenderē. Turpina vārīt vēl apmēram 15 minūtes. Pievieno garšvielas un cukuru, vāram beidzamās 15 minūtes. (Ja burkāni ir sulīgi, tie izvārās ātrāk.) Tad liek burkās.

Apelsīnu vietā var likt arī citronus un izmantot arī citas garšvielas, kādas vēlas.

Receptes autore – Nataša Rogova

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker