Burkāni ingvera marinādē

4 porcijas
Burkāni ingvera marinādē
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

400 g plānās šķēlēs sagrieztu burkānu

 

Marinādei
1 ēd. kar. plānās šķēlēs sagriezta svaiga ingvera
200 ml etiķa
200 ml ūdens
200 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
2 tējk. jūras sāls
1 tējk. veselu piparu

Notīra un sagriež burkānus un ingveru. Samaisa katlā ingveru, etiķi, ūdeni, cukuru, sāli un piparus. Maisot uzvāra maisījumu, līdz cukurs un sāls ir izšķīduši. Uzlej siltu marinādi burkāniem un ļauj maisījumam ievilkties vismaz divas stundas, bet labāk - vēl ilgāk.

 

Burkānus pasniedz aukstus, un tos var glabāt ledusskapī apmēram 3 nedēļas. Burkānu vietā var izmantot arī citus dārzeņus vai augus (piemēram, šampinjonus vai zaļās pupiņas).

Šo recepti sastādīja

Dansukker