Bumbieri konjaka un riekstu mērcē

4 porc.
Bumbieri konjaka un riekstu mērcē
(0)

4 stingri bumbieri
1000 ml ūdens
250 g Dansukker baltā smalkā cukura
150 ml bumbieru konjaka „Xante”
150 ml saldā krējuma
50 g sasmalcināti lazdu rieksti.
30 ml bumbieru konjaka „Xante”
2 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Ūdeni kopā ar cukuru uzvāra. Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm, izgriež serdes. Liek bumbieru pusītes sīrupā un vāra uz lēnas uguns, līdz tie sāk palikt mīksti. Izņem bumbierus ārā ar caurumotu karoti. Liek bļodā un pārlej pāri bumbieru konjaku. Sīrupu vāra, līdz tilpums samazinās līdz apm. 300 ml. Ļauj sīrupam atdzist, tad pārlej pāri bumbieru pusītēm. Liek ledusskapī un ļauj nostāvēties līdz nākamajai dienai. Saldo krējumu puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Iemaisa riekstus un konjaku. Pasniedz ar atdzisušajām bumbieru pusītēm.