Biezpiens ar burkāna želeju, zemesriekstu halvu, zemenēm, ābolu biezeni un ogu mērci

4 personām
Biezpiens ar burkāna želeju, zemesriekstu halvu, zemenēm, ābolu biezeni un ogu mērci
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

300 g biezpiena
50 ml Dansukker Zeltainā sīrupa
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura
4 plāksnītes želatīna

50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
100 g Dansukker cukurbiešu cukura
1 tējk. sodas
100 g ceptu zemesriekstu

200 ml burkānu sulas
50 g Dansukker cukurbiešu cukura
5 plāksnītes želatīna

2 āboli
2 ēd. kar. Dansukker kanēļa cukura
2 ēd. kar. Dansukker cukurbiešu cukura

4 zemenes
200 g sezonas ogu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura

 

Biezpiena uzputenis
Biezpienu liek blenderēties kopā ar Zeltaino sīrupu un vaniļas cukuru, līdz iegūst viendabīgu masu. Pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu un pilda formās, ļauj atdzist. Pasniedz.

Zemesriekstu halva
Katlā savāra Dzidro sīrupu un cukuru līdz viendabīgai masai. Iegūtajam sīrupam pievieno sodu un sablenderētus zemesriekstus, samaisa un ļauj atdzist, sarīvē un pasniedz.

Burkānu želeja
Burkānu sulu lej katlā, pievieno cukuru un savāra, izkāš, pievieno uzbriedinātu želatīnu un lej uz silikona plāksnes apmēram 4 mm plānā kārtiņā, lai saželējas, pasniedz.

Ābolu biezenis
Āboliem veic pirmapstrādi, izņem serdi, pieber baltā cukura un kanēļa cukura maisījumu un cep cepeškrāsnī, līdz āboli ir mīksti, atdala mizas, sablenderē, izberž caur sietu un pasniedz.

Ogu mērce
Sezonas ogas vāra ar Ievārījuma cukuru, sablenderē, izberž caur sietu, atdzesē un pasniedz.

Receptes autors - Raimonds Zommers

Šo recepti sastādīja

Dansukker