Biešu relišs

Biešu relišs
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

500 g biešu
150 g nomizotu, kubiņos sagrieztu ābolu
1 mazos gabaliņos sagriezts sarkanais sīpols
½ smalki sakapāta asā sarkanā pipara
1 sarīvēts ķiploks
50 ml Dansukker Niedru sīrupa
50 ml tumšā balzāma etiķa
50 ml Dižonas sinepju
2 g sāls
1 g maltu balto piparu
25 ml eļļas

Relišs ir svaiga vai nedaudz karsēta mērce. Tas nav tik salds kā čatnijs, un atšķiras no čatnija arī ar konsistenci, kas nav tāda pati, kā čatnijiem un ievārījumiem.

Bietes vāra viegli sālītā ūdenī aptuveni 45 minūtes. Noskalo aukstā ūdenī. Tad nomizo un sagriež kubiņos. Katliņā uzkarsē eļļu un viegli apcep ābolus un sīpolu. Pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot bietes un sinepes, un 5 minūtes vāra uz lēnas uguns. Tad pievieno bietes un sinepes. Ļauj atdzist. Uzglabā ledusskapī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker