Bezē cepumu deserts ar zemenēm

Apm. 6 porc.
Bezē cepumu deserts ar zemenēm
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

4 olu baltumi
0,5 g sāls
250 g Dansukker baltā smalkā cukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
10 ml baltvīna etiķa
200-300 ml saldā krējuma
500 g zemeņu*
Sviests vai margarīns veidnes ietaukošanai
Milti veidnes izkaisīšanai

Cepešplīts veidni ietauko un izkaisa ar miltiem. Olu baltumus ar sāli kuļ, līdz veidojas stingras putas. Pakāpeniski pievieno pusi no cukura, visu laiku enerģiski maisot. Tad iemaisa pārējo cukuru pamīšus ar vaniļas cukuru un etiķi. Iesmērē maisījumu ietaukotajā veidnē. Cep krāsns vidusdaļā 150°C apm. pusstundu. Tad noregulē temperatūru uz 175˚C un cep vēl 30 minūtes. Izņem bezē pamatni no cepešplīts un ļauj atdzist. Saputo saldo krējumu mīkstās putās un pārsmērē pāri bezē kārtai. Virsū liek zemenes. Pasniedz.

 

*Zemenes var aizvietot ar citām ogām, piem., mellenēm, avenēm vai lācenēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker