Beļģu vafeles

Apmēram 8 gab. 1 stunda
Beļģu vafeles ir četrkantīgas, un tās ir biezākas salīdzinājumā ar parastajām vafelēm. Beļģu vafeles ir gan ideāls svētdienas vēlo brokastu ēdiens, gan kā deserts. Baudiet tās kopā ar kādu no mūsu krēmiem.
Beļģu vafeles
Vērtējums: (3gab.)

Sastāvdaļas

  • 125 g sviesta
  • 250 ml piena
  • 200 ml ūdens
  • 12 g svaiga rauga
  • 2 olas dzeltenumi
  • 2 olas baltumi
  • 0,5 tējkar. sāls
  • 400 ml kviešu miltu
  • 160 g Dansukker cukura pērlīšu
  • Izkausēts sviests

Garšas dažādošanai

  • 0,5 g safrāna saberzts kopā ar 1 tējkar. Dansukker baltā cukura
  • 4 tējkar. malta kanēļa
  • 4 tējkar. malta kardamona

Katliņā izkausē sviestu. Pievieno pienu un ūdeni. Uzkarsē līdz 37 °C. Raugu sadrupina un iemaisa siltajā šķidrumā. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus iemaisa ierauga šķidrumā. Pievieno sāli un cukuru. Iemaisa vijīgu vafeļu mīklu. Pievieno izvēlētās garšvielas.

Olu baltumus tīrā, sausā bļodā saputo stingrās putās, līdz veidojas putu galotnītes. Olbaltumu iecilā mīklā un atstāj uz 20 minūtēm “atpūsties”.

Pirms cepšanas mīklā iemaisa cukura pērlītes. Vafeļu pannu iesmērē ar izkausētu sviestu. Katru vafeli cep apmēram 4 minūtes. Pasniedz ar putukrējumu vai ievārījumu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker