Batoni

12 gabali
Batoni
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

25 g rauga
500 ml ūdens
2 ēd. kar. Dansukker baltā smalkā cukura
1 tējk. fenheļa (pēc izvēles)
2 ēd. kar. eļļas
apm. 1200 ml kviešu miltu

Sadrupina raugu bļodā. Uzsilda ūdeni līdz apmēram 35°C un pielej raugam. Maisa, līdz raugs izšķīdis. Samaisa miltus, sāli, fenheli, eļļu un sīrupu.
Pakāpeniski pieliek miltus. Kārtīgi samīca mīklu, līdz tā ir vijīga. Ļauj tai apmēram stundu zem dvieļa uzrūgt. Liek mīklu uz galda, kas pārkaisīts ar miltiem. Nemīca! Sadala mīklu 4 daļās un katru daļu – 3 gabalos. Izrullē katru gabalu taisnstūra veida plātnē. Sarullē gabalus no garajām malām rullī un liek uz cepešplāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Ļauj batoniem 40 minūtes pacelties, bez dvieļa.

Uzsilda krāsni līdz 275°C.

Katrā batonā iegriež pāris griezumus ar asu nazi vai žileti. Cep krāsns vidusdaļā 8 minūtes. Izņem cepešplāti no krāsns un apziež batonus ar lielu daudzumu auksta ūdens. Liek plāti atpakaļ krāsnī un izslēdz siltumu. Batonus patur krāsnī vēl 20 minūtes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker