Sastāvdaļas
300 ml saldā krējuma
6 bazilika zariņu
300 g gabalos salauztas baltās šokolādes
50 g Dansukker želejas sukura "Multi"
50 g Dansukker Brūnā niedru cukura
30 ml balzāmetiķa
15 ml ūdens
250 g zemeņu
Bazilika lapiņas
Instrukcijas
Krējumu ar baziliku liek katliņā un uz nelielas uguns vāra 5 minūtes. Tad noņem katliņu no plīts un 15 minūtes ļauj atdzist. Izņem baziliku. Krējumu no jauna uzvāra, pievieno šokolādi un želejas cukuru un, nepārtraukti maisot, uz lēnas uguns karsē, līdz šokolāde ir izkususi. Salej deserta trauciņos un liek ledusskapī.
Zemenēm nogriež lapiņas, pārgriež zemenes uz pusēm un liek bļodā. Niedru cukuru, balzāmetiķi un ūdeni katliņā uzvāra, tad pārlej pāri zemenēm. Samaisa un atstāj ievilkties apmēram 30 minūtes.
Desertu pasniedz ar sagatavotajām zemenēm, dekorē ar bazilika lapiņu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.