Aveņu zupa ar timiāna cepumu, plāni grieztu sālītu cūkgaļas krūtiņu un svaigu baziliku

Aveņu zupa ar timiāna cepumu, plāni grieztu sālītu cūkgaļas krūtiņu un svaigu baziliku
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Aveņu zupai
800 g aveņu
250 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
250 g šampanieša (vai dzirkstošā vīna)
200 g apelsīnu sulas
1 saišķis svaiga bazilika lapiņu
150 g sālītas cūkgaļas krūtiņas

Timiāna cepumiem
200 g Čedaras siera
50 g Dansukker cukurbiešu cukura
200 g kviešu miltu
200 g sviesta
1 tējk. svaiga timiāna
Naža gals sāls

Pasniegšanai
2 ēd. kar. olīveļļas
12 bazilika lapiņas

 

Aveņu zupas pagatavošana
Blenderī liek visas sastāvdaļas, izņemot krūtiņu, un sablenderē. Masu izberž caur sietu un liek ledusskapī uz 1 stundu atdzesēties. Pasniedz ar plānās šķēlēs sagrieztu sālīto cūkgaļas krūtiņu.

Timiāna cepumu pagatavošana
Traukā sajauc sviestu ar cukuru, pievieno rīvētu sieru, miltus un sāli, samīca viendabīgā masā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Tad mīklu izrullē 3mm biezā kārtā, izspiež vai izgriež sev vēlamās formas, pārkaisa ar timiāna lapiņām un liek cepties cepeškrāsnī 200°C. Cep 5 minūtes, atdzesē un pasniedz.

Visas sastāvdaļas liek šķīvī, kā norādīts attēlā, un garšu papildina, pievienojot olīveļļu un bazilika lapiņas.

Receptes autors - Raimonds Zommers

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker