Aveņu tiramisu

1 kg
Aveņu tiramisu
Vērtējums: (23gab.)

Sastāvdaļas

175 g olu (aptuveni 3 lielas olas)
3 ēd. kar. Dansukker cukurbiešu cukura
3 ēd. kar. kviešu miltu
30 g apelsīnu liķiera (biskvīta apslacīšanai un pievienošanai pie krēma)
10 g želatīna
15 g auksta ūdens
4 olu dzeltenumi
115 g Dansukker pūdercukura
200 g saldā krējuma
300 g maskarpones siera
200 g aveņu (pēc vēlēšanās)

 

Biskvīta pagatavošana
Olas baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumiem pievieno cukuru un puto stingrās putās. Atsevišķi uzputo arī dzeltenumus. Abas masas savieno, iecilājot olu dzeltenumu masu saputotajā olu baltumu un cukura masā. Mīklā iecilā izsijātus miltus un visu samaisa līdz viedabīgai konsistencei. Formu izklāj ar cepamo papīru, kuru mazliet pārkaisa ar miltiem, lai gatavu biskvītu būtu vieglāk noņemt no cepamā papīra. Ielej masu un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 170°C aptuveni 15 – 20 minūtes, līdz, pārbaudot ar koka irbulīti, masa nelīp klāt. Biskvītu atdzesē, horizontāli pārgriež uz pusēm un vienu pusi liek veidnē ar noņemamām malām. Viegli apslaka ar apelsīnu liķieri.

Krēma pagatavošana
Uzbriedina želantīnu: 10 g želatīna pielej klāt 15 g ūdens un atstāj uzbriest.
Olu dzeltenumus puto ar pūdercukuru līdz vieglām, gaisīgām putām. Atsevišķi puto saldo krējumu. Kad tas gandrīz jau uzputots stingrās putās, ieputo maskarpones sieru un turpina putot, līdz izveidojas stingras putas, tad masā ieputo olu dzeltenumus, pielej nedaudz apelsīnu liķiera un pievieno karstā ūdens peldē izkausētu želatīnu. Visu rūpīgi samaisa.

Krēmu pārlej biskvīta pirmajai kārtai, atstājot nedaudz krēma arī virskārtai. Pēc vēlēšanās var pievienot svaigas avenes. Pāri liek otru biskvīta kārtu, pārlej ar atlikušo krēmu un liek ledusskapī sastingt. Kad kūka sastingusi, to izņem no formas un dekorē ar svaigām ogām.

Receptes autore - Liene Tomsone

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker