Aveņu tiramisu

1 kg

Atzīme (23 gab)

Sastāvdaļas

175 g olu (aptuveni 3 lielas olas)
3 ēd. kar. Dansukker cukurbiešu cukura
3 ēd. kar. kviešu miltu
30 g apelsīnu liķiera (biskvīta apslacīšanai un pievienošanai pie krēma)
10 g želatīna
15 g auksta ūdens
4 olu dzeltenumi
115 g Dansukker pūdercukura
200 g saldā krējuma
300 g maskarpones siera
200 g aveņu (pēc vēlēšanās)

 

Instrukcijas

Biskvīta pagatavošana
Olas baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumiem pievieno cukuru un puto stingrās putās. Atsevišķi uzputo arī dzeltenumus. Abas masas savieno, iecilājot olu dzeltenumu masu saputotajā olu baltumu un cukura masā. Mīklā iecilā izsijātus miltus un visu samaisa līdz viedabīgai konsistencei. Formu izklāj ar cepamo papīru, kuru mazliet pārkaisa ar miltiem, lai gatavu biskvītu būtu vieglāk noņemt no cepamā papīra. Ielej masu un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 170°C aptuveni 15 – 20 minūtes, līdz, pārbaudot ar koka irbulīti, masa nelīp klāt. Biskvītu atdzesē, horizontāli pārgriež uz pusēm un vienu pusi liek veidnē ar noņemamām malām. Viegli apslaka ar apelsīnu liķieri.

Krēma pagatavošana
Uzbriedina želantīnu: 10 g želatīna pielej klāt 15 g ūdens un atstāj uzbriest.
Olu dzeltenumus puto ar pūdercukuru līdz vieglām, gaisīgām putām. Atsevišķi puto saldo krējumu. Kad tas gandrīz jau uzputots stingrās putās, ieputo maskarpones sieru un turpina putot, līdz izveidojas stingras putas, tad masā ieputo olu dzeltenumus, pielej nedaudz apelsīnu liķiera un pievieno karstā ūdens peldē izkausētu želatīnu. Visu rūpīgi samaisa.

Krēmu pārlej biskvīta pirmajai kārtai, atstājot nedaudz krēma arī virskārtai. Pēc vēlēšanās var pievienot svaigas avenes. Pāri liek otru biskvīta kārtu, pārlej ar atlikušo krēmu un liek ledusskapī sastingt. Kad kūka sastingusi, to izņem no formas un dekorē ar svaigām ogām.

Receptes autore - Liene Tomsone

 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.