1,5 ēd. kar. lazdu riekstu
3 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
150 g sviesta
150 g medus vai brūnā cukura
1 rīvēta citrona miziņa
250 g pilngraudu auzu pārslu
100g kaltētu dzērveņu
½ ēd. kar. kanēļa
Dzērvenēm pievieno rīvētu citrona miziņu un pusglāzi ūdens. Vāra aptuveni 5 minūtes, tad lieko šķidrumu nokāš. Katliņā izkausē sviestu, tumšo cukura sīrupu un medu, pievieno auzu pārslas, kanēli un dzērvenes.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un ielej pagatavoto masu, izlīdzinot to 2 cm biezumā. Pārkaisa ar drupinātiem lazdu riekstiem.
Cep aptuveni 25 minūtes, līdz cepumi zeltaini brūni. Vēl karstu cepumu griež gabalos - trīsstūrīšos vai četrstūrīšos. Atdzesē un pasniedz.
Receptes autore - Gunta Andersone
Šo recepti sastādīja