Augļu zupa

4 porcijas
Augļu zupa
Vērtējums: (4gab.)

Sastāvdaļas

250 g (0,5 l) ogu vai augļu pēc izvēles
400 ml ūdens
150 – 200 g Dansukker niedru cukura „Demerara” vai baltā smalkā cukura
3 ēd. kar. kartupeļu cietes

Ogas noskalo un pārlasa. Ūdeni un cukuru uzvāra, pievieno ogas un vāra uz lēnas uguns 2–5 minūtes, atkarībā no ogu struktūras (piemēram, ērkšķogas jāvāra ilgāk nekā zemenes vai avenes). Kartupeļu cieti sajauc ar 100 ml ūdens un maisot pievieno ogām. Katlu noņem no uguns, uzliek vāku un atstāj atdzist.

Zupu pasniedz aukstu vai remdenu ar pienu vai krējumu. Zupu var bagātināt, pārkaisot ar drupinātiem cepumiem.

Ogas var aizvietot ar sakapātiem persikiem, plūmēm, rabarberiem vai āboliem.

Šo recepti sastādīja

Dansukker