Asins desa ar aprikožu biezeni

4 porcijas

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

360 g asins desas
180 g žāvētas aprikožu bez kauliņiem
30 g Dansukker dzidrā cukura sīrupa
15 g Dansukker vaniļas cukura
50 g citrona sulas
15 g rīvētas citrona miziņas
2 ēd. kar. ūdens
20 g olīveļļas

Instrukcijas

Aprikozes liek katliņā. Pārlej ar ūdeni tā, lai nosegtu augļus. Uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno citrona miziņu un cukura sīrupu un uz lēnas uguns vāra 25 – 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz aprikozes mīkstas. Pēc vārīšanās, atstāj katliņā ar vāku, lai aprikozes ievelkas un saglabā aromātu. Vaniļas cukuru sajauc ar nelielu daudzumu verdoša ūdens, pievieno aprikožu novārījumam un sablenderē. Putojot pievieno citronu sulu.

Asins desu apcep eļļā uz pannas un pasniedz kopā ar aprikožu biezeni.

 

Receptes autors - Staņislavs Miščenko
 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.