Asins desa ar aprikožu biezeni

4 porcijas
Asins desa ar aprikožu biezeni
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

360 g asins desas
180 g žāvētas aprikožu bez kauliņiem
30 g Dansukker dzidrā cukura sīrupa
15 g Dansukker vaniļas cukura
50 g citrona sulas
15 g rīvētas citrona miziņas
2 ēd. kar. ūdens
20 g olīveļļas

Aprikozes liek katliņā. Pārlej ar ūdeni tā, lai nosegtu augļus. Uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno citrona miziņu un cukura sīrupu un uz lēnas uguns vāra 25 – 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz aprikozes mīkstas. Pēc vārīšanās, atstāj katliņā ar vāku, lai aprikozes ievelkas un saglabā aromātu. Vaniļas cukuru sajauc ar nelielu daudzumu verdoša ūdens, pievieno aprikožu novārījumam un sablenderē. Putojot pievieno citronu sulu.

Asins desu apcep eļļā uz pannas un pasniedz kopā ar aprikožu biezeni.

 

Receptes autors - Staņislavs Miščenko
 

Šo recepti sastādīja

Dansukker