Asais tomātu džems

Asais tomātu džems
Vērtējums: (5 gab.)

Sastāvdaļas

400 g paprikas
800 g tomātu
3–4 asie čili pipari
6–8 ķiploku daiviņas
50 ml 9% galda etiķa
300 g Dansukker Ievārījuma cukura
2 tējk. kaltēta oregano jeb raudenes
Sāls pēc garšas

 


Tomātus iegriež un pārlej ar verdošu ūdeni. Patur 3–4 minūtes, tad ūdeni nolej, tomātus atdzesē un noņem mizu. Tomātus sasmalcina un liek katlā. Čili piparus un papriku pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež strēmelītēs, pievieno tomātiem. Tāpat smalki sakapā ķiplokus un pieber tomātiem.

Pieliek sāli, oregano un vāra uz vidējas uguns apmēram 45 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pašus beidzamos pievieno etiķi un cukuru, turpina vārīt 5–7 minūtes uz lēnas uguns.

Ja negaršo paprika, to var arī nelikt, tad ber par pusi mazāk cukura un, papildus norādītajam daudzumam, ļauj iekrist vēl 2–3 čili pipara sēkliņām – tā ievārījums nezaudēs pikantumu.

Receptes autore – Sarmīte Veisa

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker