Aprikožu kēksi

12 gab.
Aprikožu kēksi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

1 skārdene konservētu aprikožu (425 g)
2 olas
50 ml rapšu eļļas
100 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Šķipsna sāls
300 ml kviešu miltu
50 ml kartupeļu cietes
3/4 tējk. cepamā pulvera
175 ml piena

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs

Nokāš lieko šķidrumu no aprikozēm. Atsevišķās bļodiņās sadala olu dzeltenumus un olu baltumus. Sakuļ dzeltenumus ar eļļu. Samaisa sausās sastāvdaļas. Maisījumu pamīšus ar pienu pakāpeniski pievieno uzkultajiem dzeltenumiem. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā. Sadala mīklu 12 kēksu formiņās no papīra vai metāla. Ja izmanto metāla formiņas, tās iepriekš ietauko. Katram kēksam virsū uzliek pusi aprikozes ar apaļo pusi uz augšu. Cep 175 °C (konvekcijas režīmā - 150 °C) apmēram 20 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar šķipsniņu pūdercukura.

Šo recepti sastādīja

Dansukker