Pamatam
200 g panettones (recepte šeit)
50 g apelsīnu sulas
20 g apelsīnu liķiera
Krēmam
3 olu dzeltenumi
70 g pūdercukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
250 g maskarpones siera
100 g saldā krējuma
Panettoni saplucina gabaliņos un kārto stikla trauciņos. Pārslaka ar apelsīnu sulas un liķiera maisījumu.
Olu dzeltenumus puto stingrās putās ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, tad ieputo aukstu maskarpones sieru. Atsevišķi saputo saldo krējumu līdz stingrām putām. Tad saldo krējumu viegli iecilā maskarpones siera un olu dzeltenumu masā, pielej nedaudz apelsīnu liķieri.
Trauciņos kārtām liek panettones drupatas, apslaka ar apelsīnu liķieri, un krēmu. Dekorē ar svaigiem apelsīniem, miziņu un kanēļa cukuru.
Receptes autore - Liene Tomsone.
Šo recepti sastādīja