Apelsīnu tiramisu - Receptes

Apelsīnu tiramisu

Lieldienu deserts itāliskās noskaņās. Pamatam izmantota pannetone maizīte un vaniļas krēms.
Apelsīnu tiramisu
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

Pamatam

200 g panettones (recepte šeit)

50 g apelsīnu sulas

20 g apelsīnu liķiera

Krēmam

3 olu dzeltenumi

70 g pūdercukura

5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

250 g maskarpones siera

100 g saldā krējuma

Panettone maizīti saplucina gabaliņos un kārto deserta trauciņos. Pārslaka ar apelsīnu sulas un liķiera maisījumu.

Olu dzeltenumus saputo stingrās putās ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, tad ieputo aukstu maskarpones sieru. Atsevišķi saputo saldo krējumu līdz stingrām putām. Tad saldo krējumu viegli iecilā maskarpones siera un olu dzeltenumu masā, pielej nedaudz apelsīnu liķieri.

Trauciņos kārtām liek panettones drupatas, apslaka ar apelsīnu liķieri, un krēmu. Dekorē ar svaigiem apelsīniem, miziņu un kanēļa cukuru.

 

Receptes autore - Liene Zemīte

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;