Apelsīnu siera kūka

1,5 kg

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

Biskvīta mīklai
1 kg marcipāna
125 g olu (~ 3 vidēja lieluma olas)
40 g olu dzeltenumu (~ 2 vidējas olas)
2 tējk. rīvētu apelsīna miziņu
1 ēd. kar. izsijātu miltu
1 ēd. kar. Dansukker pūdercukura (pārkaisīšanai)

Siera krēmam
150 g Filadelfijas siera
150 g lauku saldā krējuma (vismaz 35%)
2 tējk. rīvētu citrona miziņu
2 tējk. rīvētu apelsīna miziņu
2 ēd. kar. Dansukker Farīna cukura
80 g sviesta
4 olu dzeltenumi
1 ola
3 tējk. Dansukker cukurbiešu cukura
6 g želatīna
Ogas (dekorēšanai)

 

Instrukcijas

Biskvīta pagatavošana
Istabas temperatūrā sasildītu marcipāna masu izmīca, līdz tā kļūst elastīga. Mikserī saputo olas un olu dzeltenumus. Turpinot putošanu, pievieno marcipānu, miltus un rīvētās apelsīna miziņas. Seko, lai masa nepielīp pie miksera sieniņām, ik pa laikam pielipušo masu izmaisot.
Biskvīta mīklu izlīdzina 3 cepešpannās, kas izklātas ar sviesta papīru (ne cepampapīru!) vai silikona paliktņiem. Pirms cepšanas biskvītu caur sietiņu nedaudz pārkaisa ar pūdercukuru, tad biskvīta virsiņa būs kraukšķīgāka. Cep 170°C 15 minūtes, līdz mīkla zeltaina.

Siera krēma pagatavošana
Saldo krējumu un Farīna cukuru saputo. Turpat mikserī vai blenderī pievieno svaigo sieru un viegli uzputo – tikai tik daudz, lai siers iemaisītos masā, bet masa saglabātu gaisīgumu.
Olu dzeltenumus, olu un cukuru sakuļ, kulšanas procesā pievienojot sarīvētās citrona un apelsīna miziņas. Svaigā siera un saldā krējuma masā ar putojamo slotiņu iemaisa olu dzeltenumu masu. Masā iemaisa uzbriedinātu un karstā ūdens peldē izkausētu želatīnu.
Sviestu izkausē un uz minūti ieliek ledusskapī, lai tas pavisam nedaudz atdziest. Kamēr sviests vēl mīksts, to iemaisa krēmā.

Biskvītu un krēmu liek kārtās. Dekorē ar sezonas ogām.

Receptes autors - Jānis Vecens

 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.