Apelsīnu mērce ar Panna Cotta

6 porcijas
Apelsīnu mērce ar Panna Cotta
Vērtējums: ( 0 gab.)

Sastāvdaļas

600 ml saldā krējuma
50 g kokosriekstu pulvera
4 želatīna plāksnītes
15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
5 g smalki sakapāta sarkanā čili

2 apelsīni, vislabāk - sarkanie

Apelsīnu mērcei
500 ml apelsīnu sulas, vislabāk – sarkano apelsīnu
30 g Dansukker pūdercukura
5 g kartupeļu cietes

Dekorēšanai
Citrona miziņas


Želatīna plāksnes izmērcē lielā ūdens daudzumā. Katliņā liek saldo krējumu, kokosriekstu pulveri, čili un pusminūti vāra. Pievieno želatīnu un vaniļas cukuru. Maisījumu sadala pa 6 trauciņiem. Atdzesē ledusskapī.

Apelsīnus nomizo, daiviņas atbrīvo no plēvītēm un ieliek ledusskapī. Apelsīnu sulu kopā ar pūdercukuru uzvāra. Cieti samaisa ar malā atliktu apelsīnu sulas drusku un iemaisa mērcē, līdz tā kļūst bieza. Tad liek ledusskapī atdzist.

Sakomplektē desertu: panakotu izgāž no trauciņiem uz deserta šķīvju vidučiem. Apelsīnu daiviņas apliek apkārt krēmam, un visu pārlej ar apelsīnu mērci. Grezno ar citrona miziņām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker