Apelsīnu marmelāde

Apelsīnu marmelāde
Vērtējums: (0 gab.)

Sastāvdaļas

6 apelsīni
2 citroni
1 glāze ūdens
5 glāzes Dansukker baltā smalkā cukura
1 tējk. citronskābes

 


MIKROVIĻŅU KRĀSNĪ
Apelsīnus un citronus sagriež šķēlītēs un liek traukā ar vāku, ko drīkst karsēt mikroviļņu krāsnī. Pielej tik daudz ūdens, lai kopā ar šķēlītēm kopā būtu trīs litri. Karsē mikroviļņu krāsnī pilnas jaudas režīmā piecas minūtes. Izņem no krāsns, pieber cukuru un karsē bez vāka pusjaudas režīmā apmēram 12 minūtes.
Citronskābi izšķīdina nelielā ūdens daudzumā un pievieno marmelādei. Gatavu masu pilda izkarsētās burkās un uzreiz aizvāko.

UZ PLĪTS
Sagrieztās apelsīnu un citronu šķēlītes ar pārlietu ūdeni apmaisot vāra, līdz augļu miziņas ir mīkstas. Tad pieber cukuru un lēni vāra, līdz ievārījums ir gatavs. Iemaisa ēdamkarotē ūdens izšķīdinātu citronskābi, vēlreiz uzvāra, pilda sterilās burciņās un aizvāko.

Receptes autore – Inese Senkēviča

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker