Apelsīnu kūka ar apelsīnu masas pildījumu

Apelsīnu kūka ar apelsīnu masas pildījumu
Vērtējums: ( 1 gab.)

Sastāvdaļas

Kūka
225 g sviesta vai margarīna
225 g Dansukker smalkā cukura
5 olas
400 g kviešu miltu
3 ēdamkarotes kakao
2 tējkarotes cepamā pulvera
1 ēdamkarote rīvētās apelsīna mizas no ekoloģiska apelsīna

Formiņai
100 g mandeļu skaidiņu

Pildījums
100 ml svaigi spiestas apelsīna sulas
2 olu dzeltenumi
200 g Dansukker ievārījuma cukura
100 g sviesta

Garnējums
Dansukker pūdercukurs


Sāciet ar apelsīnu masas pagatavošanu. Katliņā ar biezu pamatni samaisiet olu dzeltenumus, ievārījuma cukuru ar apelsīnu sulu. Lieciet katliņu uz plīts un putojiet, līdz masa sāk sabiezēt. Maisīšanas laikā pievienojiet sviestu nelielos gabaliņos. Noņemiet katliņu no uguns. Izkāsiet apelsīnu masu un ļaujiet atdzist.

Ar taukvielām ieziediet apaļu formu, kas ir aptuveni 24 cm diametrā. Formā iekaisiet mandeļu skaidiņas.
Traukā ar mikseri saputojiet gaisīgās putās taukvielas ar cukuru. Putošanas laikā pa vienai pievienojiet olas. Sajauciet kviešu miltus, kakao ar cepamo pulveri un iemaisiet mīklā kopā ar apelsīna miziņu. Ielejiet mīklu formā un cepiet cepeškrāsns vidū aptuveni 50 minūtes 175 °C temperatūrā. Pārbaudiet ar kociņu, kūkai vidū jābūt sausai. Ļaujiet formā atdzist. Pārgrieziet kūku uz pusēm, veidojot divas pamatnes, un apsmērējiet vienu no tām ar apelsīnu masu. Uzlieciet virsū otru pamatni un ļaujiet pildījumam ievilkties vismaz stundu pirms pasniegšanas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker