Apelsīnu gabaliņu, burkānu sulas un apiņu marmelāde

Apelsīnu gabaliņu, burkānu sulas un apiņu marmelāde
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 400 g mizotu apelsīnu
  • 400 ml burkānu sulas
  • 4 g apiņu*
  • 200 g Dansukker marmelādes cukura

Burkānu sulai pievieno 3 g apiņu, un liek vārīties. Uzvāra, notur 10 minūtes ievilkties, un izkāš caur sietu.
Apelsīnus nomizo ar nazi un sagriež īkšķa lieluma gabalos.
Liek apelsīnus vārīties kopā ar burkānu sulu, pievieno cukuru. Vāra 10 minūtes.
Pēc 10 minūtēm pievieno vēl 1g apiņu, lēni maisot, pavāra vēl 3–4 minūtes un pilda burkā.

*apiņus var iegādāties Rīgas Centrāltirgū, sakņu paviljona garšvielu stendā vai specializētos veikalos.

Receptes autors: Uģis Veits
Fotogrāfs: Māris Kiseļovs