Ābolu un aveņu čatnijs (pikantā mērce)

Ābolu un aveņu čatnijs (pikantā mērce)
Vērtējums: (0 gab.)

Sastāvdaļas

1 kg skābu ābolu
1/2 kg sīpolu
250 ml ābolu etiķa
300 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1/2 tējk. sarkano piparu
1 ēd. kar. sasmalcināta ingvera
1 naža gals sasmalcinātu krustnagliņu
0,5 kg aveņu

Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež gabaliņos. Sīpolus nomizo un sīki sakapā. Ābolu etiķi kopā ar cukuru un garšvielām katlā uzvāra. Pievieno ābolus un sīpolus, pārsedz ar vāku un vāra 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg. Pievieno avenes un vāra vēl 5 minūtes. Gatavo čatniju sapilda tīrās, siltās burkās un cieši aizvāko. Uzglabā vēsumā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker